La meva primera entrada al bloc havia de ser sobre Stephen Hawking, una persona amb una vida exemplar a nivell de superació humana i que mai va permetre que la discapacitat física que li va produir la seva malaltia afectés de cap manera a la seva magnífica feina. Stephen Hawking ens va deixar fa tot just una setmana (el 14 de març) i semblava el més adient encetar el meu bloc amb ell. Però resulta que de Stephen Hawking aquesta setmana ja s’ha escrit tot el que es podia escriure, i ja tindré temps de dedicar-li una entrada amb més calma… i ara mateix em fot mandra, la veritat. A més just aquest cap de setmana va passar quelcom que em va fer reflexionar sobre les capacitats que sovint estan amagades. Deixeu que us ho expliqui en format història, tal i com va passar.
Per introduir-vos us he de confessar que sóc molt fan del bloc Microsiervos. L’altre dia (15 de març) vaig veure que n’Alvy havia penjat un article anomenat Un generador de paletas de colores equidistantes.
Vaig llegir l’article, i vaig estar remenant l’aplicació de la que parlava. Quan ho vaig veure de seguida vaig pensar: quina eina més collonuda útil, i vaig voler compartir-ho amb la Patri, per la qual cosa li vaig enviar un mail.
Em respon que l’Àlex ja en té una de semblant i, cito literalment: de la ostia! Corporativisme, vaig pensar, i no li vaig donar més voltes.
La cosa es queda així fins al dissabte 17 de març, dia en que ens reunim la Patri, l’Alex i jo per a parlar de la maquetació de la web Síndrome Up. Xerrant de temes de disseny li comento l’eina tan senzilla i útil que he descobert a Microsiervos (com si hagués descobert la sopa d’all… sóc així de carallot, ja m’anireu coneixent), així que hi entrem i la remenem, i llavors em diu: – La meva és més canyera.- És llavors quan entra a lorem.cat i m’ensenya la seva paleta de colors.
Flipo. La seva eina disposa de 6 opcions per les 2 que presenta la de Learn UI design, per no parlar de que estèticament li dóna mil voltes i què és molt més pragmàtica.
Però la cosa no queda aquí, resulta que l’Àlex ha anat incorporant eines per a dissenyadors, com ara visualitzadors d’imatges a mida real o un generador de textos per omplir a falta de continguts. Em vaig sentir una mica idiota. La veritat és que jo ja coneixia aquesta web, però feia anys que no hi entrava… en la meva descàrrega diré que jo no dissenyo absolutament res, a mi m’agrada escriure, però acte seguit em va venir un pensament al cap què estructuraré en dos punts per estalviar-vos l’horrible oració plena de subordinades que he parit abans de canviar-ho:
- Resulta que jo conec una eina de disseny feta a Seattle per uns desconeguts.
- Resulta que jo no conec una eina de disseny feta a Sant Mateu de Montnegre per un amic meu (i que és molt més potent que la primera).
La primera pregunta que et ve al cap és: Com és possible? La resposta és bastant simple: he conegut l’eina de Seattle a través de Microsiervos. Així doncs la pregunta bona és la que ve ara: Per què Microsiervos no ha parlat de l’eina de l’Àlex? La resposta curta també és força senzilla: perquè no la coneixen (ja els hi escriure un mail, o algo). Però la resposta llarga a la mateixa pregunta té moltes més implicacions que arriben fins al punt que em fa pensar en la quantitat de capacitats que conviuen en el meu propi entorn i que sovint no sóc capaç de descobrir per falta de marketing…
Ara ve quan hauria de fer una reflexió profunda sobre tot el què us he explicat per tal de donar sentit a tot plegat i tancar l’entrada en pla Messi ensenyant la samarreta al Bernabeu… però no em surt. Només fer-vos dues recomanacions d’allò què he après aquest cap de setmana:
- Molesteu-vos en donar oportunitats a la gent del vostre entorn, i no doneu per fet que són menys capaços que altres persones que potser es saben vendre millor.
- Gasteu producte de proximitat, gasteu producte dell país. Sempre. Fins i tot a Internet… gasteu dominis.cat.
Vull fer una cervesa amb l’Àlex JA!
En sou tants… el pots assetjar, com fem la resta, a través del Twitter o Facebook d’Estudi FGH
Et seguirem Àngel, tens raó moltes vegades ens deixem portar pel que ve d’afora i no veiem el que tenim al nostre voltant, us animo a seguir
Molta raó. Ens deixem enlluernar per prouctes foranis que, moltes vegades, no valen res….perquè se’ns presenten en un embolcall bonic i se’n fa un marqueting megadimensionat. La xarxa cada cop ens presenta més eines, més apps etc…. a veure si aprenem a deixar -nos veure més perquè de qualitat ens en sobra!!
Coses d’internet, sembla que finalment això ha tingut el seu resultat:
http://www.microsiervos.com/archivo/arte-y-diseno/generador-paletas-extractor-color-imagenes.html
Molt agraït a l’Àngel (i resta d’equip de Síndrome Up ) per aquesta entrada i reflexió. Em pregunto si hi haurà algú de Seattle utilitzant lorem.cat.
Ho celebrarem amb una cervesa, Laura estàs convidada.
Quina canya! Anys i anys llegint Microsiervos i quasi se’m passa l’article on parlen de vosaltres! Enhorabona a ambdós equips.