Nova York, la ciutat dels meus somnis!

Fa uns quants anys viatjàvem molt. Cada any ho fèiem amb el meu pare. Ell ja no hi és, però mantenim aquesta passió.

Per circumstàncies que tots i totes sabem i hem patit aquest darrer any i, perquè he tingut dos gossos a casa (això també s’ha de dir, no vull que es dugui tot el protagonisme aquesta pandèmia) no hem pogut rependre els viatges… Però recordo els que hem fet, I un va ser a NY City.

Avui fa un any ens confinaven i voldria fer algunes valoracions, en positiu: Penso que hem après en alguns aspectes com saber valorar les coses. Valorar més el que tenim a casa, a prop nostre, les coses que fem o hem fet. I coneixer-nos un xic més a nosaltres mateixes,

I per això, un any després d’aquesta situació mundialment inimaginable vull valorar les coses bones de la vida. Com el meu viatge a Nova York en família. Teniu alguna experiència tan tan positiva a la que us aferreu quan les coses no van bé? Si busquem, trobem. Una de les meves, sense cap mena de dubta, va ser visitar Nova York, la ciutat dels meus somnis.

Nova York era una de les destinacions que volíem descobrir feia molt i molt temps. L’espectacularitat d’aquesta ciutat és un imprescindible. Ojo: parlem de 8 milions i mig d’habitants, et diu ràpid. Els carrers són tan grans i amples i es connecten tan fàcilment que dibuixen un espectacle urbanístic que et deixa bocabadat. Quines avingudes tenen!!!

Heu vist quins fotons faig?

En aquell viatge ens vam allotjar concretament a Manhattan. La meva càmera de fotos treia fum: gratacels emblemàtics com l’Empire State, la impressionant Time Square, els teatres de Broadway. Increïble.

Manhattan és esclatant, i no és per menys: hi viu la major part de la població neoyorquina. Tot i així, vaig percebre una ciutat segura i tranquil·la. Increïble.

Deixant de banda la meva interpretació sobre l’experiència viscuda a Nova York (vaig anar de vacances i ja se sap que quan un estar de “hollidays” tot agafa un altra color) volia compartir algunes recomanacions tant si visiteu Manhattan de forma presencial, virtual o en somnis :).

Us aconsello, primer de tot, visitar els gratacels, passejar pels seus carrers i gambar per les avingudes.

Desprès el World Trade Center. A on queda la pista de gel tan famosa i romàntica. El seu entorn és WOW. Tambè recomano que aneu a visitar l’Estàtua de la Llibertat situada al Battery Park.

Un barri que us deixarà amb la boca oberta és Chinatown. També us recomano Licoln Center, que és el Centre d’Arts Escèniques, també la “Quinta Avenida“. Ah! I heu de creuar el pont Brooklyn i anar, sí o sí, teniu que anar El Top of the Rock a on podreu veure Nova York i Manhattan pràcticament des del cel, Us fareu amb l’skyline de New York City. Jo us recomanaria que el millor moment per a capturar-lo seria al caure el sol.

Un altra cosa que podeu fer quan estigueu allà és anar, si podeu, a veure tot tipus de musicals. Són espectaculars. Em van deixar sense paraules. Vaig veure un musical de les Rockettes just al costat del Radio City Music Hall. Mireu, no dic cap mentida. Espectacular és quedar-se curt.

Enamorat estava de la ciutat i enamorat vaig marxar

Ho tornarem a fer. Tornarem a viatjar, tornarem a abraçar-nos, a trobar-nos i a tenir ciutats dels somnis.

En recomano aquests lectures:

  • Nueva York 2140 de Kim Stanley Robinson.
  • Desayuno con diamantes, de Truman Capote (1958). Un clàssic entre els llibres ambientats a Nova York. En l’Upper East Side dels anys 40, un escriptor es ve immersa en l’univers de glamour i intriga de super veïna, la indomable i magnètica Holly Golightly.
  • El gran Gatsby, de F. Scott Fitzgerald (1926). Corren els anys 20 i, a Long Island, l’elit novaiorquesa brinda amb xampany a opulentes mansions. El misteriós Gatsby organitza les festes més sonades i extravagants, però, sota la superfície daurada, res és tan glamurós com sembla…

Ara sí, pujeu el volum de l’àudio i a cantaaaar: Covid Free i NEEEEW YOOOOOOORK!!!